2022-02-15

Tomas Ahlberg med fokus på järnväg

Nu satsar Svensk Kollektivtrafik ytterligare på järnvägsfrågor och vårt nytillskott Tomas Ahlberg är redo att driva de frågorna för våra medlemmars räkning. Tomas har mångårig erfarenhet av järnvägsfrågor och kommer senast från Region Uppsala. Stort fokus kommer att ligga på kapacitetsfördelning, kvalitet och punktlighet.

- Punktlighet är en ständigt återkommande fråga, för det är inget man någonsin blir färdig med. Tågtrafiken är aldrig bättre än senaste resan och det kan alltid bli bättre. Kapacitetsfördelningen är också viktig, inte minst vad gäller den regionala trafiken, RKMs intressen måste lyftas i fördelningen av järnvägen, säger Tomas.

I hans uppdrag ingår att driva järnvägsfrågorna frågorna gentemot Trafikverket, regeringen och Riksdagen, bland annat via remisser, Trafikverkets processer och branschsamverkan i TTT för att vara med och påverka infrastrukturplaner och framtida utveckling av järnvägsnätet.
- Många av Svensk Kollektivtrafiks medlemmar har ambitiösa planer och vill utöka och till och med fördubbla järnvägstrafiken. Det krävs om vi ska klara omställningen till ett hållbart samhälle men då krävs också stora investeringar och beslut som gör detta möjligt, konstaterar Tomas.

Kontakt: Tomas Ahlberg,